Dina AncestryDNA-matchningar är genetiska släktingar som också gjort ett AncestryDNA-test. Om du har aktiverat matchningar kan du se en lista över dessa släktingar, och även du visas på deras listor över släktingar. Om du har matchningar avstängda kommer du inte att se dessa släktingar eller visas på deras listor.
Så här kan matchning se ut:

Du kan när som helst ändra ditt matchningsdeltagande. För att dölja matchningarna en efter en ska du se Dölja AncestryDNA-matchningar.
Om du vill se dina förfäders ursprung men inte vill bli matchad med dina genetiska släktingar kan du stänga av DNA-matchningar, vilket ger dig mer integritet.
Om en matchning som du har stjärnmärkt eller bifogat en anteckning till stänger av matchningar kommer stjärnan och anteckningen att försvinna tills de slår på matchningar igen. Du kommer inte att underrättas om någon av dina matchningar stänger av sina matchningar.
Om du stänger av matchningar efter att ha stjärnmärkt matchningar eller skrivit anteckningar kommer dina anteckningar och stjärnmarkeringar att visas när du aktiverar matchningar igen.
Ändra om du vill delta i matchningar
I en webbläsare
Gå till dina DNA-inställningar och gå vidare till steg 3
- Välj din profil i det övre högra hörnet av Ancestry och välj sedan Kontoinställningar.
- Klicka på DNA under Inställningar till vänster på sidan.
- Välj det DNA-test vars matchningsdeltagande du vill ändra.
- Klicka på DNA-matchningar under Synlighet.
- Välj På eller Av och klicka sedan på Spara.
I appen
- I det övre vänstra hörnet ska du trycka på dina initialer eller din profilbild.
- Under Hantera DNA-test ska du trycka på namnet på DNA-testet eller trycka på Byt test för att välja ett annat test.
- Under Synlighet ska du trycka på DNA-matchningar.
- Välj På eller Av och trycka sedan på Spara.
Vanliga frågor
Kan jag visa mina matchningar utan att synas för dem?
Nej. För att kunna se personer som matchar dig måste de även kunna se dig.
Vad händer när jag inaktiverar matchningar?
Om du stänger av matchningar efter att ha fått dina resultat kommer din lista med DNA-matchningar att försvinna tills du deltar i matchningar igen. Om du väljer att inte visas innan du erhåller resultatet kommer du inte att se någon lista med matchningar förrän du väljer att visas. Du kommer inte att kunna använda ThruLines eller tips om gemensamma släktingar om du har inaktiverat matchningar.
Kan jag ladda ned min lista med matchningar innan jag väljer att inte delta i matchningar?
Inte för närvarande.
Vad händer med mina ThruLines om jag inaktiverar matchningar?
Eftersom dina ThruLines baserad på information från dina matchningar kommer du endast att se ThruLines när du deltar i matchningar. Om du vill se ThruLines ska du ha ett synligt träd länkat till ditt DNA-test. Det kan ta ett par dager innan ThruLines visar efter att ha aktiverat matchningar igen.