Een stamboom delen

Als je je stamboom deelt, kun je vrienden en familie uitnodigen om je stamboom te bekijken of te helpen deze op te bouwen door informatie, foto's en verhalen toe te voegen.

Om een stamboom die je deelt te bekijken, hebben vrienden en familie een Ancestry-account nodig. Als ze dat nog niet hebben, kunnen ze gratis een Ancestry-account maken. Als ze geen account willen maken, kun je ze nog steeds om hulp vragen bij het invullen van de gegevens van personen in je stamboom.

Je stamboom delen

Wanneer je iemand uitnodigt voor je stamboom, wordt je gevraagd te kiezen wat die persoon kan zien en doen door een rol toe te wijzen. 

Beschikbare rollen:  

  • Gast: kan opmerkingen bekijken en toevoegen. Deze persoon kan niet automatisch levende personen bekijken.
  • Bijdrager: kan opmerkingen, foto's en verhalen bekijken en toevoegen. Deze persoon kan bestaande inhoud van de stamboom niet bewerken of verwijderen en kan niet automatisch levende personen bekijken.
  • Bewerker: kan automatisch levende personen bekijken, bestaande inhoud verwijderen en bewerken en personen, documenten, opmerkingen, foto's en verhalen toevoegen.

Je kunt het toegangsniveau dat je aan je stamboom hebt verleend wijzigen of intrekken op elk gewenst moment. 

Vanuit de app

  1. Open een stamboom waarvan je de eigenaar bent.
  2. Tik rechtsonder op het pictogram Meer (drie puntjes) .
  3. Tik in het menu dat verschijnt op Uitnodigen.
  4. Kies een rol en tik vervolgens op Link maken
  5. Stuur de link naar iemand die je wilt uitnodigen.
    Elke persoon heeft een eigen link nodig. 

Vanuit een browser

  1. Ga naar een stamboom waarvan je de eigenaar bent.
  2. Selecteer in de werkbalk aan de linkerkant Meer (drie puntjes) en vervolgens Uitnodigen.
  3. Kies hoe je je stamboom wilt delen.
    • Uitnodigingslink: maakt een link die je overal kunt delen.
    • E-mail: stuurt een uitnodiging naar het e-mailadres dat je invoert.
    • Weergavenaam: stuurt een e-mailuitnodiging met de weergavenaam van de persoon op Ancestry. Je hoeft het e-mailadres van die persoon niet te weten.
  4. Als je een uitnodigingslink maakt, sla je deze stap over. Voer anders het e-mailadres of de weergavenaam van de ontvanger in.
    • Als je meerdere mensen tegelijk wilt uitnodigen, klik je op Nog een e-mailadres/gebruiker toevoegen.
    • Als je een familiegroep wilt uitnodigen, klik je op het veld Weergavenaam  en kies je een familiegroep om uit te nodigen in het vervolgkeuzemenu. Als je een lijst met opgeslagen aanmeldgegevens ziet in plaats van je lijst met familiegroepen, klik je nogmaals op het veld Weergavenaam.
  5. Kies in het menu Rol welke rol je aan de persoon wilt toewijzen.
  6. Als je een link verstuurt, kies je Uitnodigingslink > Link kopiëren. Als je een e-mail verstuurt, voeg je een bericht toe (optioneel) en selecteer je Uitnodigingen verzenden. Zodra iemand je uitnodiging accepteert, verschijnt je stamboom onder het tabblad Stambomen in diens account.

Een uitnodiging voor een stamboom accepteren

  1. Klik in je e-mailuitnodiging op Stamboom bekijken
  2. Als daarom wordt gevraagd, meld je aan bij je Ancestry-account of maak je gratis een account
  3. Bekijk de stamboom. De stamboom verschijnt nu onder het tabblad Stambomen.

Uitgenodigde personen beheren

Vanuit de app

  1. Tik linksboven op je profielpictogram (foto of letters).
  2. Tik onder Stamboom beheren op de naam van de stamboom.
  3. Tik onder Uitnodigingen op een naam om de toegang te wijzigen of in te trekken. 
    • Rol wijzigen of toegang bijwerken: veeg naar links of rechts en selecteer een nieuwe rol. Tik vervolgens op Toegang bijwerken.
    • Toegang intrekken: tik op Toegang intrekken en bevestig door Intrekken te selecteren.  

Vanuit een browser

  1. Ga naar de stamboom die je hebt gedeeld.
  2. Klik in de werkbalk aan de linkerkant op Meer (drie puntjes) en selecteer Stamboominstellingen.
  3. Klik op het tabblad Uitnodigingen.
  4. Bewerk de rol van iemand of de mogelijkheid om levende personen te bekijken. Als je iemands toegang tot je stamboom wilt beëindigen, klik je op Verwijderen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een met jou gedeelde stamboom verwijderen

Als je een gedeelde stamboom verwijdert, wordt deze alleen uit jouw account verwijderd. De persoon die de stamboom heeft gedeeld, krijgt hiervan geen melding en de stamboom blijft in diens account staan.

Vanuit een browser

  1. Klik op het tabblad Stambomen en selecteer Stambomen maken en beheren.
  2. Klik boven je lijst met stambomen op Met mij gedeelde stambomen.
  3. Ga in de rij van de stamboom die je wilt verwijderen naar de kolom Hulpprogramma's helemaal rechts en klik op Uit lijst verwijderen.
  4. Klik op OK.

Veelgestelde vragen

Selecteer hieronder een vraag om het antwoord te bekijken. Selecteer de vraag nogmaals om deze te verbergen.

Waarom wordt de uitnodiging voor de stamboom die ik heb verstuurd niet ontvangen?


Als een door jou verstuurde uitnodiging voor een stamboom niet is ontvangen, controleer je eerst of de uitnodiging is verstuurd en of het ingevoerde e-mailadres of de weergavenaam op Ancestry juist is. 

  1. Ga naar de stamboom die je hebt gedeeld.
  2. Klik in de werkbalk aan de linkerkant op Meer (drie puntjes) en selecteer Stamboominstellingen.
  3. Selecteer het tabblad Uitnodigingen .
  4. Zoek de rij met de gegevens van de persoon.
    • Als de gegevens juist zijn, laat je de persoon de stappen in Geen Ancestry-e-mails ontvangen volgen en selecteer je vervolgens Opnieuw uitnodigen in de kolom Hulpprogramma's .
    • Als de gegevens onjuist zijn, kies je Uit lijst verwijderen en verstuur je een nieuwe uitnodiging met het juiste e-mailadres of de juiste weergavenaam op Ancestry.
      • Als dat nog steeds niet werkt, probeer je de uitnodiging naar een ander e-mailadres te sturen of deel je je stamboom met een uitnodigingslink in plaats van met het e-mailadres of de weergavenaam op Ancestry.
         
Waarom heb ik de uitnodiging voor een stamboom die iemand mij heeft gestuurd niet ontvangen?


Als iemand je een uitnodiging voor diens stamboom op Ancestry heeft gestuurd en je deze niet hebt ontvangen, controleer je eerst of die persoon je juiste e-mailadres of juiste weergavenaam op Ancestry heeft gebruikt. 

Als alles er goed uitziet, volg je de stappen in Geen Ancestry-e-mails ontvangen en vraag je die persoon het opnieuw te proberen. Je kunt die persoon ook vragen een uitnodigingslink te delen in plaats van je e-mailadres of weergavenaam op Ancestry te gebruiken. 

Verandert het delen van mijn stamboom de privacyinstelling?


Nee. Als je iemand uitnodigt voor je stamboom, verandert de privacyinstelling niet. Jij bepaalt of je stamboom openbaar of privé is. Lees meer over privacy van stambomen

Moet ik mensen uitnodigen als mijn stamboom openbaar is?


Mensen uitnodigen voor je stamboom is handig, maar niet verplicht. Als je stamboom openbaar is, of privé en doorzoekbaar is, kunnen andere Ancestry-leden de stamboom zonder uitnodiging vinden en bekijken. 

Als je iemand specifieke toegang wilt geven, zoals de mogelijkheid om foto's en verhalen toe te voegen, of als je je stamboom aan diens lijst met stambomen wilt laten toevoegen voor eenvoudigere toegang, moet je die persoon uitnodigen en een rol kiezen.

Kunnen gedeelde stambomen worden samengevoegd?


Nee. Als je een stamboom deelt, wordt deze niet samengevoegd met een andere stamboom en uitgenodigde personen kunnen hun stamboom niet samenvoegen met die van jou. 

Lees Kan familierstambomen niet samenvoegen voor tips over het combineren van informatie uit verschillende stambomen.
 


Was dit artikel nuttig?