Dele et slektstre

Ved å dele treet ditt kan du invitere venner og familie til å se treet ditt eller hjelpe til med å bygge det ved å legge til informasjon, bilder og historier.

For å se et tre du deler, trenger venner og familie en Ancestry-konto. Hvis de ikke allerede har en, kan de opprette en gratis Ancestry-konto. Hvis de ikke ønsker å opprette en konto, kan du fortsatt be dem om hjelp til å fylle ut opplysningene om personer i treet ditt.

Dele treet ditt

Når du inviterer noen til treet ditt, blir du bedt om å velge hva de kan se og gjøre ved å tildele dem en rolle. 

Tilgjengelige roller:  

  • Gjest: kan se og legge til kommentarer. De kan ikke automatisk se levende personer.
  • Bidragsyter: kan se og legge til kommentarer, bilder og historier. De kan ikke redigere eller fjerne eksisterende innhold i treet eller automatisk se levende personer.
  • Redaktør: kan automatisk se levende personer, fjerne og redigere eksisterende innhold og legge til personer, opplysninger, kommentarer, bilder og historier.

Du kan endre eller tilbakekalle tilgangsnivået du gir til treet ditt når som helst. 

Fra appen

  1. Åpne et tre du eier.
  2. Trykk på Mer-ikonet (tre prikker) nederst til høyre .
  3. Trykk på Inviter i menyen som vises.
  4. Velg en rolle, og trykk deretter på Opprett lenke
  5. Send lenken til personen du vil invitere.
    Hver person trenger sin egen lenke. 

Fra en nettleser

  1. Gå til et tre du eier.
  2. Velg Mer (tre prikker) på verktøylinjen til venstre, og velg deretter Inviter.
  3. Velg hvordan du vil dele treet ditt.
    • Invitasjonslenke: oppretter en lenke du kan dele hvor som helst.
    • E-post: sender en invitasjon til e-postadressen du oppgir.
    • Visningsnavn: sender en e-postinvitasjon ved hjelp av vedkommendes visningsnavn på Ancestry. Du trenger ikke å vite e-postadressen deres.
  4. Hvis du oppretter en invitasjonslenke, hopper du over dette trinnet. Ellers skriver du inn mottakerens e-postadresse eller visningsnavn.
    • Hvis du vil invitere flere personer samtidig, klikker du på Legg til en annen e-postadresse/bruker.
    • Hvis du vil invitere en familiegruppe, klikker du på feltet Visningsnavn  og velger en familiegruppe du vil invitere fra rullegardinmenyen. Hvis du ser en liste over lagrede pålogginger i stedet for listen over familiegruppene dine, klikker du på feltet for visningsnavn igjen.
  5. Velg hvilken rolle du vil at personen skal ha, i Rolle-menyen.
  6. Hvis du sender en lenke, velger du Invitasjonslenke > Kopier lenke. Hvis du sender en e-post, kan du legge til en melding (valgfritt) og velge Send invitasjoner. Når noen godtar invitasjonen, vises treet ditt under fanen Trær på kontoen deres.

Godta en treinvitasjon

  1. Klikk på Vis tre i e-postinvitasjonen.
  2. Hvis du blir bedt om det, logger du på Ancestry-kontoen din eller oppretter en gratis konto
  3. Se treet. Treet vises nå under fanen Trær.

Administrere inviterte personer

Fra appen

  1. Trykk på profilikonet (bilde eller bokstaver) øverst til venstre.
  2. Trykk på treets navn under Administrer tre.
  3. Trykk på et navn under Invitasjoner for å endre eller tilbakekalle tilgangen. 
    • Endre rolle eller oppdatere tilgang: sveip mot venstre eller høyre og velg en ny rolle, og trykk deretter på Oppdater tilgang.
    • Tilbakekalle tilgang: trykk på Tilbakekall tilgang, og bekreft ved å velge Tilbakekall.  

Fra en nettleser

  1. Gå til treet du har delt.
  2. Klikk på Mer (tre prikker) på verktøylinjen til venstre, og velg Treinnstillinger.
  3. Klikk på fanen Invitasjoner.
  4. Rediger noens rolle eller mulighet til å se levende personer. Hvis du vil avslutte noens tilgang til treet ditt, klikker du på Fjern.
  5. Klikk på Lagre endringer.

Fjerne et tre som er delt med deg

Hvis du fjerner et delt tre, fjernes det bare fra kontoen din. Personen som delte det, blir ikke varslet, og treet blir værende på kontoen deres.

Fra en nettleser

  1. Klikk på fanen Trær, og velg Opprett og administrer trær.
  2. Klikk på Trær delt med meg over listen over trær.
  3. Finn raden for treet du vil fjerne, gå til kolonnen Verktøy helt til høyre, og klikk på Fjern fra listen.
  4. Klikk på OK.

Vanlige spørsmål

Velg et spørsmål nedenfor for å se svaret. Velg spørsmålet igjen for å skjule det.

Hvorfor blir ikke treinvitasjonen jeg sendte, mottatt?


Hvis en treinvitasjon du sendte, ikke ble mottatt, må du først kontrollere at invitasjonen ble sendt, og at e-postadressen eller visningsnavnet på Ancestry du oppga, er riktig. 

  1. Gå til treet du har delt.
  2. Klikk på Mer (tre prikker) på verktøylinjen til venstre, og velg Treinnstillinger.
  3. Velg fanen Invitasjoner .
  4. Finn raden med opplysningene deres.
    • Hvis opplysningene er riktige, ber du dem følge trinnene i Mottar ikke e-post fra Ancestry, og velger deretter Inviter på nytt i kolonnen Verktøy .
    • Hvis opplysningene er feil, velger du Fjern fra listen og sender en ny invitasjon med riktig e-postadresse eller visningsnavn på Ancestry.
      • Hvis det fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å sende invitasjonen til en annen e-postadresse eller dele treet ved hjelp av en invitasjonslenke i stedet for å bruke e-postadressen eller visningsnavnet deres på Ancestry.
         
Hvorfor mottok jeg ikke en treinvitasjon noen sendte meg?


Hvis noen sendte deg en invitasjon til Ancestry-treet sitt, og du ikke mottok den, må du først bekrefte at de brukte riktig e-postadresse eller visningsnavn på Ancestry. 

Hvis alt ser riktig ut, følger du trinnene i Mottar ikke e-post fra Ancestry og ber dem prøve igjen. Du kan også be dem dele en invitasjonslenke i stedet for å bruke e-postadressen eller visningsnavnet ditt på Ancestry. 

Endrer deling av treet mitt personverninnstillingen?


Nei. Når du inviterer noen til treet ditt, endres ikke personverninnstillingen. Du bestemmer om treet ditt skal være offentlig eller privat. Finn ut mer om personvern for slektstrær

Må jeg invitere personer hvis treet mitt er offentlig?


Det er nyttig, men valgfritt, å invitere personer til treet ditt. Hvis treet ditt er offentlig, eller privat og søkbart, kan andre Ancestry-medlemmer finne og se det uten en invitasjon. 

Hvis du vil gi noen bestemt tilgang, for eksempel muligheten til å legge til bilder og historier, eller legge treet ditt til i listen over trær for enklere tilgang, må du invitere dem og velge en rolle.

Kan delte trær slås sammen?


Nei. Når du deler et tre, slås det ikke sammen med et annet tre, og inviterte personer kan ikke slå treet sitt sammen med ditt. 

Hvis du vil ha tips om hvordan du kombinerer informasjon fra forskjellige trær, kan du lese Kan ikke slå sammen slektstrær.
 


Var denne artikkelen nyttig?